abonneren

Shoppen met Skype 3.0

Skype brengt deze week een nieuwe betaversie uit van zijn VoIP-dienst. Versie 3.0 heeft onder andere een klik-en-bel-functionaliteit waardoor de dienst beter gebruikt kan worden voor commerciĆ«le toepassingen. Met de nieuwe versie van Skype kan de gebruiker maximaal 100 chatgesprekken met andere gebruikers onderhouden, zonder dat hij daarvoor de VoIP-software moet hebben geïnstalleerd. De functionaliteit kan gewoon in een webpagina worden gebouwd door middel van een paar regels simpele tekst.
Een nieuwe functionaliteiten in Skype 3.0 is een plug-in voor Firefox en Internet Explorer die telefoonnumbers op webpagina’s omzet in Skype-knoppen waar de gebruiker op kan klikken om direct het nummer te bellen.

Skype is vorige jaar overgenomen door eBay. De veilingsite gaf toen al hints dat er e-commerce-functionaliteiten zouden worden toegevoegd aan de VoIP-dienst. Analisten vonden toentertijd dat eBay een veel te hoog bedrag neertelde om Skype over te nemen. Maar nu blijkt dat Skype veel winstgevender is dan door analisten werd gedacht. Skype verwacht dat het dit jaar een omzet heeft van $195 miljoen. Dat is meer dan twee keer de $60 miljoen omzet dat het bedrijf vorig jaar binnenhaalde. Door de nieuwe e-commerce-functionaliteiten zal Skype volgend jaar waarschijnlijk een nog hogere omzet kunnen rapporteren.

Skype heeft op dit moment 136 miljoen geregistreerde gebruikers.

Website: www.skype.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie