abonneren

Sharp's tiende generatie lcd-fabriek is in bedrijf

Om tegemoet te komen aan de vraag naar betere professionele LCD-schermen produceert Sharp nieuwe LCD-schermen in de fabriek van de toekomst in Sakai (Japan).
Het kostte een investering van zo'n 3 miljard euro, maar Sharp produceert dan nu LCD-schermen uit glasplaten van meer dan 9 m2.

De glasplaten afkomstig uit Sakai zijn 70 procent groter dan de achtste generatie moederglasplaten die worden gebruikt in Sharp's Kameyama II-fabriek. Met een maximale jaarlijkse capaciteit van 72.000 glasplaten is Sharp met deze fabriek in staat jaarlijks 13 miljoen LCD TV-schermen te produceren met een diameter van 40-inch (102 cm).

Tevens vindt de productie van LCD-schermen voor Sharp's nieuwe professionele monitor PN-E601 in Sakai plaats. Dankzij de efficiënte productie zijn deze schermen met een diameter van 60-inch (152 cm) voor een leuke prijs te verkrijgen en en de beeldkwaliteit is van hoge kwaliteit.

Sharp probeert verder om een vooraanstaand bedrijf te worden op het gebied van milieuvriendelijk ondernemen, door in de hele fabriek LED-verlichting te plaatsen en zonnecellen van 18 megawatt te installeren op de daken van alle fabrieken. 

De 60-inch LCD-monitoren worden overigens officieel gepresenteerd tijdens de ISE 2010, die van 2 tot en met 4 februari plaatsvindt in de RAI te Amsterdam.

Meer informatie is te vinden op www.sharp.nl en voor ISE kunt u terecht bij RAI Amsterdam

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie