abonneren

Sharp start 10e generatie lcd-tv-fabriek

Sharp kondigt aan de eerste lcd-fabriek van de 10e generatie, vijf maanden vervroegd te starten, in oktober 2009. Deze fabriek wordt de eerste die moederglasplaten kan maken van maar liefst 2,8 bij 3,1 meter. Dit is 60% groter dan die van de huidige 8e generatie fabriek. De panelen uit deze fabriek worden bijvoorbeeld gebruikt voor zes 60-inch of acht 50-inch lcd-panelen.Sharp neemt deze stap ondanks de wereldwijde recessie.Sharp wil met deze fabriek voldoen aan een stijgende vraag naar topkwaliteit lcd-panelen.
De vraag stijgt in China met 17% en zelfs in Europa met 7% ten opzichte van vorig jaar.

Sharp zet hiermee vol in op de perfectionering van de lcd-technologie terwijl anderen zich warm lopen met de productie van oled-schermen. Het is een publiek geheim dat de hoge kwaliteit lcd-schermen van Sharp niet alleen in Sharps eigen televisies gebruikt worden, maar ook in die van andere grote merken als Philips en Sony.

De nieuwe fabriek waaraan wordt gebouwd sinds 2007 is uitermate efficiënt en een van de meest mileuvriendelijke industriecomplexen ter wereld. Zo bestaat het dak uit een zonnedak met door Sharp zelf geproduceerde zonnepanelen goed voor 10 MW aan energie. Ook wordt de fabriek verlicht met led-lampen die ook weer door Sharp zelf zijn geproduceerd. Zo bespaard Sharp jaarlijks 17.750 ton CO2 uitstoot.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: