abonneren

Sharp onthult twee Android-tablets

Het lijkt er op dat Sharp serieus van plan is om de tablet-markt te betreden, met de onthulling van twee Android-tablets van 5,5- en 10,8-inch.Vooralsnog zullen de tablets alleen in Japan worden uitgebracht, samen met een distributienetwerk voor ebooks onder de naam Galapagos. De 5,5-inch mobiele versie heeft een scherm met 1024 x 600 pixels en de 10,8-inch Home-versie biedt 1366 x 800 pixels.
In beide gevallen maakt Sharp gebruik van een lcd-scherm. Ook beschikken beide apparaten over wifi. De mobiele uitvoering heeft een trackball voor navigatie.

Sharp wil bij de introductie in december een aanbod van 30.000 kranten, tijdschriften en ebooks beschikbaar hebben. Een geautomatiseerde afleverservice moet er voor zorgen dat nieuwe uitgaven van tijdschriften automatisch worden ingeladen. Internetbrowsing wordt uiteraard ondersteund en er zijn speciale apps voor sociale media. De koppeling aan het Japanse Galapagos-distributienetwerk maakt de kans dat deze tablets ook buiten Japan zullen verschijnen niet zo groot.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: