abonneren

Sharp en Samsung schikken lcd-rechtszaken

Sharp en Samsung hebben na drie jaar juridisch getouwtrek over lcd-patenten de strijdbijl begraven. In een enkele deal laten ze alle huidige patentzaken vallen. De voorwaarden van deze deal zijn overigens niet bekend gemaakt.Volgens Sharp zijn de voorwaarden van de deal vooral in hun eigen voordeel.
De ruzie tussen Sharp en Samsung dateert al uit augustus 2007, toen Sharp een aanklacht indiende tegen Samsung omdat deze patenten op het produceren van lcd-modules voor tv's, monitoren en mobiele telefoons zou schenden. Samsung reageerde door op zijn beurt Sharp voor de rechtbank te slepen.

Dat er nu ineens een deal is tussen de beide bedrijven lijkt zijn oorzaak te hebben in een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag, dat oordeelde dat Samsung inbreuk maakt op patenten van Sharp. Ook in Amerika oordeelde de rechtbank dat Samsung moest stoppen met de verkoop van een aantal producten.

De deal tussen Sharp en Samsung houdt in ieder geval in dat beide bedrijven vanaf nu van elkaars patenten gebruik mogen maken.

MacWorld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: