abonneren

Seksueel getinte applicaties taboe in App Store

Apple verwijdert uit de App Store steeds meer applicaties die seksueel getinte beelden bevatten. Voorheen toonde Apple nog een melding bij applicaties die seksueel getinte informatie of afbeeldingen bevatten, dat de gebruiker minstens 17 jaar of ouder moet zijn om het programma op de telefoon te kunnen gebruiken. Nu haalt Apple de applicaties vaak zonder pardon weg.
Wel wordt de ontwikkelaar per brief op de hoogte gesteld van de blokkade in de App Store.

Volgens Apple zijn de voorwaarden voor het plaatsen van applicaties niet veranderd, maar worden sommige apps pas verwijderd na klachten van gebruikers. Zo ook de app Wobble iBoobs, een programma waarmee foto's van (dames)borsten die met de ingebouwde camera zijn gemaakt, zo worden bewerkt dat de borsten bewegen bij het schudden met de iPhone.

Vorig jaar verwijderde Apple ook al diverse seksueel gerelateerde apps uit de App Store, waaronder een e-reader applicatie waarmee het mogelijk was om de Kama Sutra te lezen.

Veel App Store-gebruikers vinden echter dat zij zelf wel kunnen beslissen of een applicatie al dan niet geschikt voor hen is, en bovendien wordt er bij het kopen al gewaarschuwd dat de gebruiker minstens 17 jaar oud moet zijn.

Toch blijkt dat niet alle applicaties met seksuele inhoud wordt verwijderd, want met wat creatieve zoekopdrachten blijkt er nog voldoende apps zijn te downloaden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord