abonneren

Second Life mag virtuele spullen verkopen via eBay

Normaal verbiedt eBay de verkoop van virtuele goederen via zijn website. Maar als je succesvol bent dan wil iedereen je vriend zijn en daarom heeft het online veilinghuis een uitzondering gemaakt voor de populaire virtuele wereld Second Life.eBay moet wel een semantisch trucje uithalen om Second Life toestemming te geven voor de verkoop van niet-bestaande producten.
Een woordvoerder van het online veilinghuis laat weten dat het inderdaad verboden is om virtuele goederen voor games te verkopen via de site, maar aangezien Second Life geen game is maar een virtuele wereld mag het wel virtuele goederen verkopen. Virtuele werelden als World of Warcraft of EvertQuest worden door eBay gezien als games en mogen geen virtuele goederen via de site verkopen. 

De keuze van eBay wie wel en wie niet virtuele goederen mag kopen, komt ons nogal hypocriet over. Het lijkt er op dat eBay met dit besluit zijn deuren op een kier heeft gezet voor de verkoop van virtuele producten. Het zou ons dan ook niet verbazen als eBay dit jaar nog het besluit neemt dat ook MMOO's als World of Warcraft en Everquest uitzonderingen op de regel zijn en virtuele spullen mogen verkopen via de site.


Website: Ebay

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie