abonneren

Second Life-Amsterdam te koop op eBay

Terwijl de gemeente Zoetermeer deze week de deuren van haar virtuele stadhuis opent in Second Life, staat de Second Life versie van Amsterdam te koop op eBay. Wie 50.000 dollar neerlegt, mag zich per direct eigenaar noemen van 'Amsterdam'. Een Amerikaan is bouwer en eigenaar van de Second Life versie van Amsterdam (door gebruikers vaak SIM Amsterdam genoemd).
De bouwer, die zichzelf Stroker Serpentine noemt, zegt op eBay dat de koper alle gebouwen, inclusief animaties en accessoires, straks tot zijn eigendom mag rekenen.

Geïnteresseerden kunnen een bod doen vanaf 20.000 dollar. Als iemand 50.000 dollar wil betalen, wordt de veiling stopgezet, en is de 'deal' direct gesloten. Op vrijdag had nog niemand een bod uitgebracht.

De SL-variant van Amsterdam is een drukbezochte plek in Second Life en ontmoetingsplaats voor veel Nederlandse bezoekers van de virtuele wereld. In de virtuele stad zijn gebouwen als het Centraal Station, het Monument op De Dam en de Nieuwe Kerk nagebouwd. Evenals grachten en nauwe steegjes op de Wallen. De stad heeft de reputatie één van de beste replica's binnen Second Life te zijn, maar is ook (en misschien vooral) bekend om de vele porno-activiteiten.

 

Bron: Emerce

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie