abonneren

Seagate werkt hard aan solid state drives

Seagate steekt meer dan $100 miljoen in de productie van zijn eigen solid state drives. Naar verluidt komt de schijffabrikant met een complete reeks aan oplossingen, inclusief drives waarin de voordelen van slc (single-level cell) en mlc (multi-level cell) gecombineerd worden.Seagate is één van de weinige schijffabrikanten die nog geen actie ondernomen heeft in het solid state drive-domein. Het bedrijf wil hier nu snel verandering in aanbrengen. Dankzij nieuwe technieken hoopt Seagate ssd's in de markt te kunnen zetten die enerzijds razendsnel en anderzijds goedkoop zijn.

Ook zal Seagate zich in de markt voor nas-apparatuur begeven. Nas-apparaten winnen steeds meer aan populariteit bij thuisgebruikers en Seagate wil een deel van deze markt voor zich winnen.

Vooralsnog zijn solid state drivers niet de goudmijn waar fabrikanten op gehoopt hadden. Er is veel uitval in de fabrieken en er worden weinig aantallen omgezet. De prestatievoordelen die hybride schijven zouden moeten bieden vallen in de praktijk ook nog eens flink tegen. De verwachting is echter wel dat ssd's steeds meer aan populariteit zullen winnen.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: