abonneren

Seagate stapt over op ssd en verwacht 2 TB-drive

Seagate, een van de grooste schijffabrikanten ter wereld, heeft geen solid state disks in zijn assortiment. Het bedrijf heeft meerdere malen verklaard dat het niet gelooft in een toekomst waarin ssd de harde schijf verdringt. Toch snapt Seagate inmiddels dat er veel geld te behalen valt in deze branche en de eerste ssd zal niet lang op zich laten wachten.

Seagate zal eerst zijn enterpriseklanten bedienen met solid state drives. In deze sector zijn de voordelen van het lage energieverbruik en de snellere toegangstijden veel belangrijker dan de hogere aanschafprijs. Pas wanneer de prijs van solid state disks gedaald is tot $0.10 per gigabyte (op dit moment ligt deze prijs op circa $3.58 per gigabyte), zal Seagate overwegen om de schijven ook op de consumentenmarkt uit te brengen.

Tot die tijd ligt de consumentenfocus op traditionele harde schijven, die nog steeds in capaciteit toe blijven nemen. Seagate verwacht in 2009 met een 2 terabyte schijf te kunnen komen. Ook kijtk het bedrijf naar oplossingen om ssd en harde schijf te combineren, zodat veelgebruikte bestanden in het flashgeheugen opgeslagen kunnen worden en mindergebruikte bestanden op het magnetische geheugen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie