abonneren

Seagate klaagt solid state-fabrikant STEC aan

Seagate liet vorige maand al weten niet onder de indruk te zijn van solid state drives en doet nu een schepje op het vuur door een rechtszaak aan te spannen tegen ssd-fabrikant STEC. Volgens Seagate maakt STEC inbreuk op vier patenten.Seagate diende de aanklacht afgelopen maandag in. Volgens de schijffabrikant maakt STEC inbreuk op patenten die betrekking hebben op errorcorrectie, geheugenbackupsystemen en de interface met de computer. Seagate staat niet bekend als een bedrijf dat snel tot rechtszaken overgaat, dus deze aanklacht is op zijn minst opmerkelijk.
Seagate claimt dat het met alle ssd-fabrikanten om de tafel heeft gezeten heeft over zijn patenten, maar dat de fabrikanten geen licenties wilden afsluiten. Op deze manier hoopt Seagate zijn eigendom te beschermen.

STEC claimt echter dat er nooit gesprekken met Seagate geweest zijn en dat het bedrijf nooit geweten heeft dat er patenten geschonden zouden worden tot afgelopen maandag. De baas van STEC denkt dat Seagate gewoon bang is voor de opkomst van ssd-drives en koste wat het kost deze technologie de kop in wil drukken.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie