abonneren

Seagate introduceert harde schijf met zelf-encryptie

Seagate's nieuwe Cheetah-lijn van harde schijven is uitgerust met een compleet nieuwe techniek: zelf-encryptie. De Cheetah 15K.6 FDE biedt volledige versleuteling van gegevens ongeacht waar de drive gebruikt wordt of opgeslagen wordt.Grote bedrijven vragen al lang om drives die een dergelijke vorm van encryptie bieden.
Ze eisen van een drive dat de versleuteling niet alleen werkt wanneer de drive op een bepaalde computer of server is aangesloten, maar dat de versleuteling ten aller tijde van kracht is. Dit is vooral belangrijk wanneer een drive door een fysiek defect niet goed meer werkt en dus niet meer geformateerd kan worden. De defecte drive zou door kwaadwillende onderzocht kunnen worden op bruikbare data. Met de nieuwe Cheetah-drives blijft de encryptie ook na een fysieke storing gewoon van kracht.

De encryptie van de drive wordt voor de gebruiker transparant geregeld door een chip in de drive zelf. Seagate claimt dat er geen prestatieverlies optreedt door het versleutelingsproces. Omdat de techniek in de schijf zelf plaatsvindt hoeft er niets in het besturingssysteem ingesteld te worden.

De Cheetah 15K.6 FDE is verkrijgbaar in capaciteiten van 450 GB (SAS), 300 GB (SAS) en 147 GB (FC).

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: