abonneren

Seagate brengt 10 terabyte Barracuda Pro-schijf voor consumenten uit

Een harde schijf van een terabyte was 5 jaar geleden nog amper denkbaar, maar met de opkomst van 4K-video is het helemaal niet gek meer om nog meer ruimte te willen. Dat vindt Seagate ook, dat daarom een harde schijf uitbrengt met niet minder dan 10 terabyte aan opslagruimte.

De 'Barracuda Pro' is een harde schijf die niet alleen een grote opslagruimte heeft, maar ook nog eens bijzonder snel is. De schijf moet daarmee veel sneller zijn dan de gemiddelde hdd, met 7,200 rpm tegenover het gemiddelde 5,400.
 

Snelheid

Daar komt ook nog een cache-geheugen van niet minder dan 256 MB bij, en de schijf kan een overdrachtsnelheid van 220 MB/s halen. Dat is nog lang niet zo snel als een ssd, maar dat maakt misschien niet zo uit als je vooral op zoek bent naar de grootste opslagcapaciteit die je maar kunt vinden.
 

Consumentenschijf

De Barracuda Pro is niet de eerste schijf die je kunt kopen met zoveel ruimte, maar de bestaande schijven zijn vooral voor servers bedoeld. Seagate richt zich met de nieuwe schijf met 3,5"-aansluiting vooral op consumenten en normale pc's.

Dat gezegd hebbende betekent het niet dat de schijf ook voor iedereen te betalen is. De adviesprijs ligt op 535 dollar, zo'n 480 euro. Het is nog niet bekend wanneer de schijf uitkomt en wat die in Europa gaat kosten.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Seagate, Harde Schijf, Hdd, barracuda, barracuda pro