abonneren

Scrabulous keert terug naar Facebook

Scrabulous, dat door Hasbro flink onder vuur ligt wegens schending van merkrechten, keert terug naar Facebook onder een nieuwe naam en met nieuw spelregels. Het spel heet voortaan Wordscraper en is technisch gezien een nieuw woordspel, waardoor het uit de klauwen van Hasbro weet te blijven.Wordscraper kent een aantal visuele veranderingen aan het speelbord: de vierkante steentjes zijn nu ronde steentjes en het bord heeft een andere layout. Voor interessant is dat spelers voortaan het speelbord zelf kunnen aanpassen voor ze een spelletje spelen.
Zo kunnen gebruikers het spelbord als een normaal Scrabble-bord opzetten, zonder dat Wordscraper hiervoor verantwoordelijk gehouden kan worden.

De makers van de originele Scrabulous-applicatie voor Facebook, Rajat en Jayant Agarwalla, worden door Hasbro en EA aangeklaagd wegens inbreuk op patenten. De Scrabulous-applicatie haalde maandelijks ongeveer $25.000 aan advertentieopbrengsten binnen en de broers hebben nu aangegeven dit geld te gaan gebruiken om zich te verdedigen in de rechtszaak.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie