abonneren

Scott McNealy neemt afscheid van Sun

Nu de Europese Commissie de overname van Sun Microsystems door databasegigant Oracle heeft goedgekeurd zal Oracle vandaag of morgen de nadere plannen rond deze overname bekendmaken. Nu de overname definitief is, wordt ook duidelijk dat het topmanagement van Sun het veld moet ruimen.Aanleiding voor een nostalgisch afscheidsmailtje van oprichter Scott McNealy aan het Sun-personeel.
Zo schrijft hij trots te zijn op het werk dat het bedrijf heeft gedaan en de bijdrage die het bedrijf aan de it-wereld als geheel heeft geleverd. Ook zegt hij weinig spijt te hebben van wat hij gedaan heeft.

De 55-jarige oprichter van Sun zal het bedrijf na 28 jaar verlaten. In 2006 trad hij al terug als CEO van Sun. Andere kopstukken als de huidige topman Schwartz en financieel directeur Lehman zullen ook het veld moeten ruimen. Het is bij Oracle niet gebruikelijk om het management van overgenomen bedrijven in dienst te houden.

Met de overname van Sun zal Oracle nieuwe sectoren in de IT-markt betreden, zoals: dataopslag, processoren, serverhardware en netwerken. Op 27 januari maakt Oracle in een conferentie zijn plannen voor de toekomst met Sun bekend.

Daarop vooruitlopend zijn er al berichten die melden dat de Java-business zal doorgaan zoals gebruikelijk. Ook zal Oracle volgens een bericht in de Wall Street Journal meer nieuwe mensen aannemen dan er bij Sun zullen worden ontslagen.

Via: eWeek

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: