abonneren

Schijfbeveiliging met pasje

Voor de Hard Drive Sequre Quatro heeft Freecom een innovatieve oplossing bedacht voor het beveiligen van de opgeslagen gegevens. Niet met een wachtwoord, maar met een pasje. Freecom, dat we al kennen we al van producten voor mobiele opslag, heeft nu een externe harde schijf die wordt beveiligd met een unieke toegangskaart. De toegang tot schijf wordt verkregen door een toegangskaart met een rfid chip voor de voorkant van de schijf te houden. Afsluiten gebeurt op dezelfde manier.

De kaart werkt volgens de Radio Frequency Identification technologie. Dit is een draadloze identificatie die we steeds meer zien verschijnen in allerlei toepassingen zoals bijvoorbeeld de OV-chipkaart en bij bibliotheekboeken.

Deze oplossing lijkt heel handig, maar toch heeft het als nadeel dat deze identificatiekaart altijd nodig is. Die moet je dus bij de hand hebben, maar kan ook zoek raken. Dit terwijl er al enige tijd vingerafdrukscanners zijn waarmee dezelfde oplossing mogelijk is. Uw vingers raakt u niet zo makkelijk kwijt.

Freecom levert de Hard Drive Secure met twee van deze Freecom security keykards, een om te gebruiken en een om veilig op te bergen. De Hard drive Secure is te verkrijgen in formaten van 500 GB tot 2 TB voor €119 tot €289. De schijven hebben een usb 2 aansluiting voor de PC.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie