abonneren

Scammers misbruiken Olympische Spelen in Beijing

Duizenden fans van de Olympische Spelen, waaronder familieleden van deelnemende atleten, zijn de dupe geworden van een omvangrijke internetscam. Ze hebben geld betaald voor wat nu valse kaartjes blijken te zijn. De meeste events zijn ook nog eens uitverkocht.De slachtoffers van de scam bevinden zich over de gehele wereld. Ze hadden tickets besteld bij (onder meer) de site Beijingticketing.com. Deze site blijkt uiteindelijk helemaal geen legale tickets in zijn bezit te hebben.
Het IOC en de US Olympic Committee hebben een aanklacht ingediend tegen de illegale sites, maar hebben geen verdere stappen ondernomen. Dit tot woede van advocaat Jim Moriarty, die zelf $12.000 kwijt is geraakt aan de oplichters. Hij is nu van plan op te komen voor alle gedupeerde slachtoffers.

De Olympische organisatie heeft verklaard dat ze meevoelen met de slachtoffers, maar dat ze geen tegemoetkoming zullen bieden. Naast het feit dat de meeste events sowieso uitverkocht zijn, heeft de organisatie meerdere malen benadrukt dat mensen alleen tickets moesten kopen bij officieel goedgekeurde verkopers.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie