abonneren

Satellietnetwerk voor mobiele telefonie

De eerste satelliet van Terrestar Networks voor een hybride mobiele satelliet-telefoonnetwerk is door de ESA gelanceerd in Frans Guyana. Hiermee komt de beschikbaarheid van mobiele telefonie met hybride (gsm/satelliet) telefoons snel in zicht.De eerste satelliet van Terrestar Networks voor een hybride mobiele satelliet-telefoonnetwerk is door de ESA gelanceerd in Frans Guyana. Hiermee komt de beschikbaarheid van mobiele telefonie met hybride (gsm/satelliet ) telefoons snel in zicht.

Hybride telefonie zal de bereikbaarheid,met compacte mobiele telefoons zoals we die gewend zijn, op veel plaatsen in de wereld, laten toenemen. De nieuwe telefoons die hiervoor zijn ontwikkeld hebben niet zoals voorheen bij satelliettelefoons een enorme antenne, maar zien eruit als een gebruikelijke candy-bar toestel. Terrestar verwacht begin 2010 met de verkoop van hybride telefoons in de VS te beginnen.

Deze eerste satelliet, de grootste communicatie satelliet tot nu toe, bestrijkt de Verenigde Staten en Canada met een bereik van 330 miljoen mensen. Volgend jaar zullen er nog twee nog grotere satellieten worden gelanceerd van het bedrijf SkyTerra Communcations.

Betanews

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: