abonneren

Sapphire maakt Intel-moederborden

Sapphire, dat we vooral kennen als fabrikant van grafische kaarten, is nu van plan om moederborden te gaan produceren voor de high-end Intel processorplatformen.Na de introductie door Intel van de Sandy Bridge processoren als de tweede generatie Core i processoren met de bijbehorende chipsets uit de 6*-serie, regent het aankondigingen van nieuwe moederborden van de bekende fabrikanten als Asus,
MSI en Gigabyte. Verrassend is dan ook het nieuws dat ook Sapphire zich op deze markt gaat storten met de Pure Black X58 voor de Core i7 quadcores en de Pure Black P67 voor de nieuwe Sandy Bridge processoren.

Het Pure Black X58 moederbord is gebaseerd op de X58-chipset  en heeft veel mogelijkheden tot overklokken. Ook zijn er geavanceerde bios-functies voor het optimaliseren van instellingen, snel starten en resetten.

Het Pure Black P67 Hydra moederbord krijgt een Lucid Hydra-chip die gemengd gebruik van Nvidia- en AMD-videokaarten mogelijk maakt. Ook hier vinden we de geavanceerde bios- tuningfuncties terug.

Beide moederborden zijn in productie en zullen binnenkort uitkomen. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie