Sanyo Xacti CA65 filmt en fotografeert onder water

In de zomermaanden komen er steeds meer digitale camera's voor consumenten op de markt die spatwaterdicht of zelfs waterbestendig zijn. Ook Sanyo stapt in deze markt met de Xacti CA65, een camera die geschikt is om onderwater te kunnen fotograferen en filmen.Door het gebruik van speciale rubberen isolatie wordt een gesloten structuur verkregen. Een speciale laag op onderdelen van de microfoon en speaker zorgt ervoor dat deze waterdicht, maar wel luchtdoorlatend zijn.

De camera is geoptimaliseerd voor het maken van video's en foto's in lage lichtomstandigheden en beschikt over een digitale beeldstabilisator.

De camera kan fotograferen en filmen tot een diepte van 1,5 meter, en lijkt daarmee voornamelijk gericht op gebruik aan het strand of in het zwembad. Duikers en serieuze snorkelaars zullen waarschijnlijk wat verder moeten kijken.

De Xacti CA65 maakt fotos met een resolutie van 6 megapixels en filmpjes in MPEG-4 formaat (met de H.264 codec) die makkelijk gedeeld moeten kunnen worden via Youtube en Google Video. Op een 4GB SDHC geheugenkaart kan maximaal 5 uur video opgeslagen worden. De camera is per direct verkrijgbaar voor 449 euro.


Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: