abonneren

SanDisk komt met eerste button back-up USB flashdrive

SanDisk Corporation lanceert binnenkort een nieuwe reeks van SanDisk USB flash drives. Daaronder vindt zich 's werelds eerste USB flash drive die met een simpele druk op een knop een backup van uw systeem maakt. De Ultra Backup USB flash drive is het eerste product van SanDisk binnen de nieuwe Ultra USB-productreeks. De SanDisk Ultra Backup USB flash drive is uitgerust met een capaciteit van 64 gigabyte1 (GB).Gebruikers kunnen met één druk op de knop een back-up van hun foto's, muziekbestanden, video's, zakelijke en persoonlijke documentenmaken.
Hiervoor hoeft een gebruiker geen speciale software te installeren. De digitale content die op de flash drive wordt opgeslagen, wordt beschermd met een dubbele beveiligingslaag, die bestaat uit toegangscontrole op basis van een wachtwoordbeveiliging en AES hardware-encryptie.

Als gevolg van de explosieve groei van de wereldwijde omzet van laptops en mobiele apparaten is de kwetsbaarheid van digitale bestanden exponentieel toegenomen. Computergebruikers verliezen vaak hun waardevolle foto's, muziekbestanden, video's en werkbestanden. Dit kan gebeuren doordat hun opslagvoorzieningen te val komen, er vloeistof op wordt gemorst of door ten prooi vallen aan diefstal, virussen en andere incidenten. In juli 2008 publiceerde PC Magazine de resultaten van een onderzoek naar de jaarlijkse storingsratio's voor notebooks. Hieruit bleek dat meer dan 24 procent van alle zakelijke notebooks minimaal een keer per jaar reparatie behoeven als gevolg van storingen.

Volgens een marktonderzoeksrapport uit 2008 van de Consumer Electronics Association getiteld "Amassing Digital Fortunes: A Digital Storage Study" heeft de gemiddelde Amerikaanse volwassene bijna 1.800 digitale bestanden opgeslagen en is deze van plan om in 2009 nog eens 1.060 digitale bestanden op te slaan. Dit komt overeen met ongeveer 30GB aan content waarvan een back-up moet worden gemaakt. Volgens het onderzoek beschouwen consumenten digitale foto's als het meest waardevol vanwege hun onvervangbare karakter.

De nieuwe SanDisk USB flash drives zullen voor het eerst beschikbaar zijn in april 2009. De SanDisk Cruzer-drive zal verkrijgbaar zijn met een capaciteit van 4GB-32GB, tegen een geadviseerde verkoopprijs tussen de 24,99 en 99,99 dollar. De SanDisk Ultra Backup-drive zal verkrijgbaar zijn met een capaciteit van 8GB-64GB, tegen een geadviseerde verkoopprijs tussen de 39,99 en 199,99.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie