abonneren

Sandisk komt met 128 GB microSDXC-geheugenkaart

Sandisk komt met een nieuwe microSDXC-geheugenkaart die een opslagcapaciteit heeft van maar liefst 128 GB.

Sandisk heeft de nieuwe sd-kaart gelanceerd op de Mobile World Congress in Barcelona. De sd-kaart is volgens Sandisk het allereerste kaartje dat dit formaat opslagcapaciteit biedt. Volgens directeur Stuart Robinson betekent de lancering van de kaart "een nieuwe manier waarop gebruikers hun apparaten gaan gebruiken".

De sd-kaart is speciaal ontworpen voor Android smartphones en tablets, en biedt de hoogste capaciteit die momenteel beschikbaar is in een uitneembare form factor.

Vergeleken met de eerste lancering van de microSD-kaart in 2004, die een capaciteit had van 128 MB, heeft SanDisk de capaciteit van microSD-kaarten met de ontwikkeling van de SanDisk Ultra microSDXC-kaart van 128 GB in minder dan tien jaar verduizendvoudigd. Om 128 GB opslag mogelijk te maken op een uitneembare microSD-kaart heeft SanDisk een innovatieve, gepatenteerde technologie ontwikkeld, waarbij er 16 geheugen-dies op elkaar kunnen worden gestapeld, die stuk voor stuk dunner zijn dan een menselijke haar.

SanDisk Ultra microSDHC/microSDXC-geheugenkaarten worden geleverd in capaciteiten van 8 GB tot 128 GB en zijn verkrijgbaar voor een adviesprijs van €16,99 tot €149,50.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: