Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Sandisk en Toshiba schroeven nand-productie terug

Als er naast de autoindustrie één andere industrie is die de economische malaise goed voelt, dan is het wel de halfgeleiderindustrie. Door overproductie en een afname van het aantal orders kampt de sector met forse problemen. Sandisk en Toshiba trekken nu aan de noodrem.Sandisk en Toshiba zijn twee van de grootste, meest betrouwbare bedrijven in de halfgeleiderindustrie. De twee bedrijven hebben besloten twee gezamenlijke fabs voor de komende tijd stil te leggen en daarna weer op te starten met een fors verminderde productie.
Fab 3 en Fab 4 zullen van 31 december tot 12 januari geheel stilliggen, waarna de fabs op 70 procent van de huidige capaciteit zullen gaan draaien. Het resultaat is dat wafers (en dus ook het nand-geheugen zelf) duurder zullen worden.

Een aantal overheden zijn al bezig met een noodplan om geheugen- en halfgeleiderfabrikanten uit de brand te helpen. Mocht deze markt instorten, dan zal dit namelijk een enorm effect hebben op de computerindustrie.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie