abonneren

San Francisco's wifi-netwerk in zwaar weer

De plannen die San Francisco heeft om de hele stad van wifi te voorzien, kunnen wel eens compleet de mist in lopen. EarthLink weigert namelijk veranderingen in het contract aan te brengen. San Francisco had expliciet om de wijzigingen gevraagd.Het was de bedoeling dat Earthlink al bezig zou zijn met de aanleg van een wifi-netwerk in San Francisco. Inmiddels lijkt het erop dat het bedrijf zich terug wil trekken.
Opzichters van de gemeente hadden Earthlink gevraagd de contracten aan te passen: ze willen graag een hogere datadoorvoersnelheid en een betere controle over de privacy van hun burgers. EarthLink weigert hiermee akkoord te gaan.

Of de contractswijzigingen de werkelijke reden zijn dat EarthLink zich terugtrekt is niet zeker. Eerder heeft een woordvoerder van het bedrijf zich al laten ontvallen dat er weinig winst te behalen valt in een dekkend wifi-netwerk. EarthLink wil nu dat San Francisco met meer geld over de brug komt, iets waar de stad niet bereid toe is.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord