abonneren

Samsung wil SanDisk koste wat het kost overnemen

Al eerder meldden we dat Samsung grote interesse toonde in het bedrijf SanDisk. Inmiddels heeft Samsung een bod gedaan van 5,85 miljard dollar, in cash. SanDisk vindt dit bod echter veel te laag. Samsung is geïnteresseerd in SanDisk omdat SanDisk erg thuis is op het gebied van flash-geheugen; niet alleen werkt het bedrijf met een technologie waardoor de capaciteit van flashgeheugen verhoogd kan worden (en waardoor de kosten per GB dus lager worden), ook heeft het 3D Memory-technologie in huis. Deze technologie zou de komende jaren mogelijkerwijs flashgeheugen kunnen gaan vervangen.

Op dit moment is Samsung een grote speler op het gebied van flash-geheugen, maar het voelt de hete adem in de nek van onder andere Toshiba - dat samenwerkt met SanDisk. Door SanDisk op te kopen zou zo niet alleen Samsungs positie verstevigd worden, die van Toshiba zou danig verzwakt worden.

SanDisk heeft in een brief het bod van Samsung inmiddels afgewezen. Het zou te laag zijn en niet voldoen aan de regelgeving die er omtrent fusies bestaat. Overigens wil het bedrijf best uitgekocht worden, maar dan tegen een veel hoger bedrag. SanDisk denkt daarbij zelf aan 6,75 miljard dollar. Analisten zouden niet verbaasd zijn als bijvoorbeeld Toshiba en SeaGate zich nu ook in deze bied-oorlog gaan mengen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie