abonneren

Samsung werkt aan Virtual Reality-headset

Op dit moment staat Samsung bekend om zijn grote Galaxy smartphones, tablets, populaire smart-televisies en sinds kort ook om zijn smartwatches. Daar komt iets nieuws bij: na Facebook en Sony komt de elektronicagigant met Virtual Reality headsets.

Dat heeft Engadget uit bronnen (die dicht bij Samsung staan) vernomen. Niet alleen is Samsung bezig met het maken van een headset, de bril zou eind dit jaar zelfs al uit moeten komen. Er is nogal wat haast geboden bij de lancering, aangezien Facebook’s Oculus Rift en Sony’s Project Morpheus al een tijdje hard aan de weg aan het timmeren zijn. Een paar developers hebben al een vroege versie van de headset in handen, die op dit moment is gekoppeld aan de huidige Galaxy toestellen (zoals de Note 3 en Galaxy S5). Het consumentenmodel zou ook met nieuwe, nog te introduceren smartphones van Samsung moeten werken.

OLED-scherm

Volgens de technologiesite zou de bril een OLED-scherm hebben, die net zo goed is of zelfs beter dan de Oculus Rift. Het is niet duidelijk hoe en of de headset van Samsung door bewegingen van het hoofd diepte kan meten. In het geval van zowel Project Morpheus als de Oculus Rift zitten er verschillende camera’s in de bril die de naar de speler gericht staan en die diepte meten door de sensoren op de headset te lezen.

Android spelletjes

Naast het verslaan van de competitie op de Virtual Reality headset-markt, wil Samsung de bril voor een lagere prijs verkopen om op deze manier de concurrentie voor te blijven. Verder klinkt een Virtual Reality headset leuk, maar het valt en staat bij de toepassingen waar je de bril voor kunt gebruiken. Aangezien de headset bedoeld is om Android spelletjes mee te spelen is het de vraag welke spellen dit zullen zijn en hoe goed ze te spelen zijn met de bril op. Dat wordt nog een hele uitdaging, gezien de nieuwigheid van dit medium. Van Samsung zelf hoeven we in ieder geval nog geen commentaar te verwachten. De officiële respons uit Korea luidt: Samsung geeft geen commentaar op geruchten of speculatie

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: project morpheus, Elektronica, Gear Fit