abonneren

Samsung toont 8GB NAND-geheugenmodule

Samsung is begonnen met het versturen van voorbeeldmodellen van zijn 8GB geheugenchip naar fabrikanten van mobiele apparaten. Samsung's nieuwe high-density flash-geheugen heet moviNAND en het bestaat uit vier 50-nanometer, 16Gigabit NAND-geheugenmodules en een geïntegreerde hogesnelheid MultiMediaCard-controller (MMC).

Het nieuwe geheugen heeft twee keer de capaciteit en biedt twee keer de prestaties van zijn 4GB-voorganger. Volgens Samsung is zijn moviNAND 10 tot 20 procent kleiner dan andere ingebouwde flash-geheugenoplossingen en kan het meer dan 52 megabytes aan data per second verwerken.

Doordat moviNAND het mogelijk maakt dat NAND-flash gewoon bereikt kan worden middels een standaard MMC-interface kunnen fabrikanten het nieuwe geheugen snel en tegen weinig kosten in nieuwe draagbare apparaten inbouwen. Doordat er geen aparte memoryslot meer nodig is, kunnen de apparaten ook kleiner worden gemaakt. Samsung denkt dat zijn moviNAND vooral geschikt is voor muziek-mobieltjes en gps-navigatieapparaten.

Samsung begint eind dit jaar met de productie van zijn 8GB moviNAND.


Bron:
samsung.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie