abonneren

Samsung stopt productie Galaxy Note 7 opnieuw

Omdat de nieuwe Galaxy Note 7-modellen ook niet te vertrouwen zijn, stopt Samsung wederom de productie van de phablet. De release zou vandaag in Nederland plaatsvinden, maar gaat weer niet door.

De Galaxy Note 7 was tot op heden nog helemaal niet in Nederland te koop. Dat zou vanaf vandaag wel het geval zijn. Toch staakt Samsung de levering van de telefoons, nadat wederom verhalen opdoken van Note 7-toestellen die spontaan ontploften.

Verscheidene Nederlandse providers en telefoonverkoopsites sturen reeds bestelde Note 7-smartphones dan ook nog niet op, in het kader van veiligheid. Dit in navolging van het besluit van Samsung, om de productie van de Note 7 voor de tweede maal stil te leggen.

Volgende stap

Nu is de vraag wat de volgende stap van het bedrijf gaat zijn. Critici zien graag dat Samsung de verkoop van de ploftelefoon helemaal stopt, om verdere ongelukken en imagoschade te voorkomen. Want wie durft er na dit fiasco nog een Note 7 in huis te halen?

De toestellen ontploffen omdat de accu oververhit raakt. In het verleden zijn apparaten wel vaker omgeruild om deze reden. Denk aan de laptopaccu's van HP, of de stroomadapters van Apple. Maar dat het na zo'n terugroepactie wéér mis gaat, horen we niet vaak.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Galaxy Note 7, Samsung

Nieuws headlines

Laatste reactie