abonneren

Samsung roept 140.000 telefoons terug in Nederland

Afgelopen najaar konden Nederlanders, ondermeer via acties van ING/Postbank en De Telegraaf, goedkoop in het bezit komen van een Samsung C450 mobiele telefoon. Volgens Samsung zijn er 140.000 van deze toestellen in Nederland verspreid. Het Agentschap Telecom heeft geconstateerd dat er iets mis kan zijn met deze toestellen - en dus heeft Samsung een massale terugroepactie op poten gezet.Het gaat om toestellen die zijn uitgeleverd na 1 september 2008.
Volgens het Agentschap Telecom voldoet mogelijk een beperkt aantal telefoons van het type C450 (SGH-C450), onder uitzonderlijke omstandigheden, wellicht niet aan de door de overheid gehanteerde norm voor radiogolven voor mobiele communicatie.

Hoewel niet vaststaat dat bovengenoemde normoverschrijding schadelijke gevolgen kan hebben, vraagt Samsung consumenten uit voorzorg het C450 toestel gratis om te ruilen. Wie dat doet krijgt een exemplaar van de Samsung M150, een toestel met uitgebreidere specificaties (o.a. een groter beeldscherm, Bluetooth en 20 MB geheugen) dat wel volledig aan de door de overheid gehanteerde normen. Geregistreerde Samsung C450-gebruikers krijgen nog deze week een brief thuisgestuurd. Op een speciale website (klik hier) staat meer over de actie te lezen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: