abonneren

Samsung presenteert nieuwe Galaxy Note 7

Samsung heeft de Galaxy Note 7 uitgebracht. De nieuwe phablet heeft een scherm van 5,7" en een stylus, en komt net als de Galaxy Edge-toestellen uit met een gebogen zijkant.

Samsung toonde de Note7 op het jaarlijkse Unpacked-event, waarop doorgaans een nieuwe topsmartphone wordt gepresenteerd. De Note-serie is een extra grote en krachtige versie van de Galaxy S-lijn, speciaal voor de echte poweruser.

Specificaties

Dat is ook bij de Note7 weer het geval. Het apparaat is, net als voorgaande Note-versies, uitgerust met een stylus, de S Pen, die de besturing makkelijker maakt - geen overbodige luxe voor een scherm van 5,7 inch. Dat scherm heeft een 'dual edge' en loopt dus af aan beide zijkanten, en niet meer, zoals bij de eerste Note, slechts aan één kant. Het scherm heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels, 518 pixels per inch.

De Note7 heeft een octacore-processor en huisvest 4GB RAM, terwijl de interne opslag met 64GB ruim voldoende is. De 3.500 mAh-batterij heeft Samsungs eigen snellaadsysteem en ondersteunt draadloos opladen. In eerste instantie draait de Note7 Android Marshmallow, maar de verwachting is dat het aankomende Android Nougat ook snel naar de high-end Samsung-toestellen komt.

Camera

De camera is dezelfde als die in de Galaxy S7 te vinden is. Dat is absoluut geen slechte keuze, want de S7 kwam onlangs als allerbeste uit de bus in onze smartphonecameratest. Het gaat om een Dual Pixel-camera van 12MP, die met een diafragma van f/1.7 ook in het donker nog fantastische plaatjes schiet. De 5 megapixelcamera op de voorkant mag er ook zijn.

De Galaxy Note7 werkt ook naadloos samen met die twee andere foto- en videoprojecten van Samsung: de Gear VR en de Gear 360. De Note7 kan 360 graden-video's bewerken en delen, en het QHD Super AMOLED-scherm moet elke video op hoge kwaliteit afspelen.

 

Features

Zoals elke Galaxy-smartphone is ook de Note7 volgepropt met snufjes en features. De waterdichte body is er één van: de Note7 kan zeker een half uur op anderhalve meter diepte onder water blijven. Ook de S Pen heeft een update gekregen: het topje is nog maar 0,7 millimeter groot en zou dezelfde drukgevoeligheid moeten bieden als een echte pen.

Over de prijs van de Samsung Galaxy Note7 is nog niets bekend gemaakt, maar het ligt in de lijn der verwachting dat die niet veel zal verschillen met die van de Galaxy S7, waarvan de edge-variant de 800 euro aantikt. De Note7 komt op 2 september officieel uit in Europa en wordt beschikbaar in blauw, zilver en zwart.

Geschreven door: Daan Doedens op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Samsung, Galaxy, Note

Laatste reactie