Samsung presenteert grotere Galaxy S6 Edge+ met betere accu en hogere prijs

Samsung komt met een grotere en krachtigere versie van de Galaxy S6 Edge. De S6 Edge+ krijgt een groter scherm en meer werkgeheugen, al blijven andere onderdelen zoals de processor en de camera hetzelfde. Het toestel komt ook in Nederland te koop, voor 100 euro méér dan zijn voorganger.
Samsung presenteerde de toestellen gisteravond tijdens een speciaal evenement.

Groter scherm

De meest opvallende verandering aan de nieuwe telefoon is het scherm. Dat is 5,7" groot, ten opzichte van de oudere Edge die 5,1" groot is. Doordat het toestel fysiek groter is, past er ook een grotere accu in waardoor het toestel dus langer mee kan. Waar de S6 Edge nog een accu van 2,600mAh heeft, heeft de S6 Edge+ 3,000mAh.

Zelfde onderdelen

Een aantal onderdelen van het toestel zijn wel hetzelfde gebleven. De toestellen hebben dezelfde camera, al kan de app in de nieuwe Edge+ nu wel foto's in RAW-formaat schieten. Ook de processor van de toestellen blijft hetzelfde, al heeft Samsung wel een paar software-trucjes toegevoegd om het toestel wat soepeler te laten draaien.

Voor de extra grootte en functies betaal je wel de hoofdprijs, want het toestel kost maar liefst 799 euro. De gewone S6 Edge kost daarentegen 699 euro.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: samsung, samsung galaxy s6, samsung galaxy, samsung galaxy s6 edge+, samsung galaxy s6 edge