abonneren

Samsung onthult smartphone-platform Bada

Samsung introduceert vandaag officieel wereldwijd zijn eigen smartphone-platform. Bada moet ontwikkelaars, telecomoperators en consumenten een nieuwe smartphone-ervaring gaan bezorgen.Samsung weet onze verwachtingen flink op te kloppen. Zo komt Samsung Bada volgens Samsung voort uit de visie "Smartphones voor Everyone". Samsung hoopt met dit platform zijn marktleiderschap in de mobiele industrie te verstevigen. "Met Samsung Bada krijgt de consument zeeën van keuzes voor smartphones. Niet voor niets betekent bada oceaan in het Koreaans"aldus Samsung Mobile.

Gelijk met deze officiële aankondiging, lanceert Samsung ook de SDK (software development kit) voor applicatie-ontwikkelaars. Deze biedt de ontwikkelaars de kans om hun applicaties op een groot aantal Samsung toestellen over de hele wereld te verspreiden.

Samsung Bada bouwt voort op  het succes van de Samsung TouchWiz-gebruikersinterface. Bada heeft een gevoelige bewegingssensor, vibratiecontrole en gezichtsherkenning. Ook is er ondersteuning voor het waarnemen van temperatuursverschillen. Al deze sensoren vereenvoudigen het maken van interactieve toepassingen.

Samsung maakt ook de Bada Developer Challenge wereldkundig. Dit biedt ontwikkelaars de kans om een geldprijs te winnen uit een prijzenpot van 2,7 miljoen dollar. Hiermee hoopt Samsung de ontwikkelaars een duwtje in de rug te geven. In 2010 zal Samsung Developer Days organiseren in onder andere Londen, San Francisco en Seoul.

Bada is net als Android, Maemo, Limo en andere ontwikkelingen een besturingsysteem voor smarpthones dat is gebaseerd op een Linux-kernel.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie