abonneren

Samsung NX10 supercompactcamera

Hij was al eerder bekend maar nu wordt hij officieel geïntroduceerd op de CES: Samsungs nieuwe compactcamera zonder spiegel, maar met verwisselbare lenzen, de NX10.Net als de compacte micro four-thirds camera's van Olympus en Panasonic heeft deze camera de gebruiksmogelijkheden van een spiegelreflexcamera in een compacter formaat.
Samsung kiest hierbij voor een andere variant dan Olympus en Panasonic met een cmos-sensor op het APC-C formaat. Deze is groter dan die van de micro four-thirds camera's met een crop-factor van 1,6 in plaats van 2.

Met de 14,6 megapixel resolutie mag je van deze camera betere beeldkwaliteit verwachten. De camera heeft een 3-inch amoled display voor scherpe en heldere weergave van de beelden zelfs in zonlicht, ook is er nog een elektronische viewfinder. Uiteraard beschikt de camera over alle moderne mogelijkheden. Hij kan ook filmen in 720p formaat. Volgens Samsung markeert de camera de start van een nieuwe generatie. Voor fotografen die creatief willen zijn en kwalitatief goede foto's willen maken, zonder met een grote camera en navenant zware objectieven te sjouwen.

De Samsung NX10 is vanaf april 2010 te koop. Met een 19-55 IS lenskit voor 649 euro.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie