abonneren

Samsung nu marktleider mobiele telefoons in Amerika

Waar in Europa Nokia vooralsnog onverslaanbaar lijkt, hebben Amerikanen altijd een uitgesproken voorkeur gehad voor mobieltjes van Motorola. Door agressieve marketing van Samsung is hier nu een eind aan gekomen: de Koreaan verkoopt nu de meeste mobieltjes in Amerika.Samsung claimt maar liefst 22.4 procent van de Amerikaanse markt in handen te hebben.
Motorola is gezakt naar 21.1 procent, op de hielen gezeten door LG dat zijn aandeel langzaam heeft weten op te werken tot 20.5 procent. Het gaat overigens nog steeds niet goed met Motorola, dat moeite heeft zich staande te houden in de prijsvechtersmarkt -- de kans lijkt dan ook groot dat LG binnenkort Motorola voorbijstreeft.

In de lijsten wordt nummer vier bezet door smartphonefabrikant Research In Motion, bekend van de BlackBerry, met een marktaandeel van 10.2 procent. Het in Europa enorm populaire Nokia moet het in Amerika doen met een vijfde plaats en 8.4 procent marktaandeel. Op nummer zes komen we dan eindelijk Apple tegen, dat met zijn twee iPhone-modellen goed is voor 5.7 procent van de markt.

In Europa ziet de top vijf er als volgt uit: Nokia, Samsung, Sony-Ericsson, LG, Motorola.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: