abonneren

Samsung notebooks succesvol

Vooral de verkoop van Netbooks doet Samsung stijgen op de ranglijst van notebookfabrikanten. De verkopen van Samsung notebooks stijgen tegen de verdrukking in, aldus marktonderzoeker iSupli.Het eerste kwartaal verkocht Samsung 1,9 miljoen mobiele pc's, tegen 1,7 miljoen in het laatste kwartaal van 2009. Een stijging van 14,6%.
Dit is in tegenstelling tot de totale notebookmarkt, die in het eerste kwartaal van dit jaar met 5,4% is afgenomen als gevolg van seizoensinvloeden.

In het eerste kwartaal had Samsung een marktaandeel van 3,9%, tegen 3,2% in het kwartaal daarvoor. Hiermee stijgt Samsung naar de zevende plaats op de notebookmarkt. Alleen Fujitsu wist een nog grotere groei te realiseren, maar blijft wel steken op de 10e plaats op de ranglijst.

Volgens iSuppli waren 50% van de door Samsung verkochte mobiele pc's, netbooks. Vooral in Europa worden Samsung netbooks veel verkocht in bundels van mobiele telefoonproviders.

De top vijf van notebookverkopers blijft onveranderd met HP, Acer, Dell, Toshiba en Asus. Wel heeft Samsung Apple en Sony van de zevende en de achtste plaats verdreven.

Volgens iSuppli blijven de verwachtingen voor de verkoop van notebooks in het jaar 2010 goed. De vraag naar notebooks blijft onveranderd goed door de aanhoudende verschuiving van de belangstelling voor desktops naar notebooks. Voor het hele jaar 2010 verwacht men groei van bijna 30%.

Via: Digitimes

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord