Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Samsung niet in de markt voor HP’s pc-tak

Na de aankondiging door HP, dat het van plan is om de pc-business af te stoten, is het de vraag wie er in aanmerking komen om het bedrijfsonderdeel in te lijven.

Een aantal pc-fabrikanten zijn groot genoeg om het te kunnen betalen, maar er is er vooralsnog niet één die echt belangstelling heeft. Volgens website Digitimes zou Samsung belangstelling hebben en al met de huidige HP-leveranciers Quanta, Compal en Pegatron in gesprek zijn.

De vraag is wat er van deze geruchten waar is. In elk geval ontkent Samsung stellig. Zo publiceert Samsung op een blog: “ De recente geruchten dat Samsung Electronics HP’s personal computer business wil overnemen zijn niet waar”. Waarvan acte.

Todd Bradley de baas van de pc-groep bij HP heeft in diverse televisie-interviews duidelijk gemaakt dat de pc-buisiness van HP een uitstekend draaiende winstgevende afdeling is, met fantastische producten. Momenteel onderzoekt HP wat het bedrijf met de pc-groep gaat doen. Dit kan resulteren in verkopen, verzelfstandigen of zelfs gewoon houden. De aankondiging lijkt dan ook wat voorbarig, maar is gedaan om speculaties over de plannen van HP voor te zijn en openheid naar de aandeelhouders te handhaven. Voorlopig zullen we dus even af moeten wachten lijkt het.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie