abonneren

'Samsung niet coulant met betalen schade Note 7'

Samsung lijkt niet coulant te zijn met betrekking tot het vergoeden van bijkomende schade als gevolg van ontvlammende en exploderende Galaxy Note 7. Dat melden oud-eigenaren van het toestel althans.

Drie eigenaren van de geplaagde Samsung Galaxy Note 7 doen bij de Britse krant The Guardian hun verhaal. Een Note 7-eigenaar uit Illonois had zijn telefoon op zijn nachtkastje liggen terwijl hij sliep. 's-Nachts vloeg het toestel in brand, waarbij een steekvlam van wel een meter hoog tevoorschijn kwam. Die vlam richtte enorme schade aan in de slaakamer. Zowel het nachtkastje als de matras, de gordijenen en het tapijt vlogen in brand of raakten beschadigd door het vuur en de chemicaliën. De man schat de waarde van de schade in op zo'n 8100 euro. Volgens de man wilde Samsung die schade echter niet helemaal vergoeden, en waren ze vooral geïnteresseerd om de in brand gevlogen telefoon zo snel mogelijk terug te krijgen.

Lees ook: Tijdlijn: Is de Samsung Galaxy Note 7 ten dode opgeschreven?

Onbewoonbaar verklaard

Een andere Note 7-eigenaar vertelt aan de krant dat zijn telefoon in de garage spontaan ontvlamde. Dat zorgte vervolgens voor een grotere brand, die uitbreidde naar zijn woning. Volgens de eigenaar is zijn gehele huis in brand gevlogen en onbewoonbaar verklaard. Ook zouden zijn auto, motor en fietsen flink zijn beschadigd. Samsung zou eerst zijn hotelovernacthingen betalen, maar kwam daar volgens de man later weer op terug. Ook deze ex-eigenaar is nu in onderhandeling met Samsung over het te vergoeden bedrag, maar het bedrijf heeft inmiddels wel voor een tijdelijke accomodatie voor het gezin betaald.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: brandschade, Note 7

Nieuws headlines

Laatste reactie