abonneren

Samsung neemt Nederlandse Liquavista over

Samsung neemt het Nederlandse display-bedrijf Liquavista over. Liquavista is gevestigd in Eindhoven en is pionier op het gebied van de ‘electrowetting-technologie’, een nieuwe manier om kleuren lcd-schermen te maken.

Liquavista is in 2006 opgericht als een spin-off van Philips-research. Liquavista heeft met de ‘electrowetting-technologie’ de mogelijkheid om schermen te maken die helder en kleurrijk zijn en bijzonder weinig energie gebruiken. De schermen kunnen zowel ‘transmissive’, ‘reflective’, ‘transparent’ als ‘transflective’ zijn. Dit wil zeggen dat ze zowel met als zonder achtergrondverlichting kunnen werken of geschikt zijn voor beide vormen van gebruik. Ook volledig transparante (doorzichtige) schermen zijn mogelijk.

Samsung wil met deze overname zijn leiderschap in de volgende generatie displaytechnologie zekerstellen. Electrowetting-panelen kunnen gemaakt worden op bestaande lcd-productielijnen. Samsung zal electrowetting-schermen als eerste toepassen in e-papertoepassingen en transparante schermen.

Bij Liquavista werken ruim vijftig mensen, het merendeel in Eindhoven. Voor hen zal er niet veel veranderen.

Via: Digitimes

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie