abonneren

Samsung N510 netbook vervangt NC20

De nieuwe Samsung N510 netbook is deze week al in de aanbieding bij de Mediamarkt, terwijl hij later deze week nog op de IFA officieel moet worden aangekondigd.Deze opvolger van de NC20 is een netbook met een 11,6-inch breedbeeldscherm, komt alleen in wit of zwart en is nu al in de aanbieding bij de Mediamarkt voor €499.

Het door leds verlichte scherm heeft een comfortabele resolutie van 1366 x 768 pixels en wordt aangedreven door een Intel Atom N280 en de Nvidia Ion LE grafische chipset. Let op! Omdat dit netbook alleen met Windows XP mag worden gebruikt, is in deze LE versie van de Nvidia chipset de ondersteuning van directx 10 en 11 weggelaten. Wel heeft de N510 een HDMI aansluting voor full-hd beeld op een extern scherm.

Samsung heeft zijn leven gebeterd en levert dit netbook met een mat scherm, zodat er geen hinderlijke reflecties meer zijn. Jammer is wel dat Samsung al binnen een jaar na het verschijnen van de NC20, weer het Via Nano platform - een goed alternatief voor de Intel Atom - aan de wilgen hangt en zich toch weer conformeert aan de dwang van Intel en Microsoft.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: