abonneren

Samsung-mobieltjes krijgen 8 megapixel-sensor

Ontwikkelaars bij Samsung hebben een cmos-module weten te ontwerpen met een resolutie van acht megapixels. De nieuwe cmos-sensor is bedoeld voor mobiele telefoons en meet slechts 28 x 15.3 x 8.5 millimeter. De eerste mobieltjes met deze cmos zullen rond het eind van het jaar te koop zijn.De cmos-sensors die we in mobieltjes terugvinden leveren altijd een beduidend slechtere kwaliteit beelden dan de sensors in digitale camera's. De grootste reden is het verschil in afmetingen; sensors in digitale camera's zijn groter dus valt er over het algemeen meer licht op de sensor.
Dat zorgt voor betere foto's. Hoe dan ook: de nieuwe cmos-sensor van Samsung heeft een aantal interessante eigenschappen, zoals iso 1600-gevoeligheid en een focuslengte van f2.6 waardoor de sensor ook bij slechte lichtomstandigheden goed zou moeten presteren.

Samsung wil de sensor eerst in hun eigen telefoons verwerken. De eerste modellen zullen nog dit jaar op de markt komen, maar de kans is groot dat het om modellen voor de Koreaanse markt gaat. Dat we 8-megapixel-mobieltjes in 2009 ook in Europa en Amerika zullen aantreffen lijkt vrijwel zeker.

TG Daily

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie