Samsung maakt SmartThings-hub van smart-tv's

Samsung gaat zijn SmartThings-hub verwerken in alle nieuwe smart-tv's. Alle televisies zijn daarmee vanaf volgend jaar geschikt als centrale hub voor alle IoT-applicaties in een huis die met het SmartThings-programma samenwerken.

Dat betekent dat je niet meer de dure hub nodig hebt om andere Samsung-apparaten te bedienen. Samsung heeft een eigen netwerk van dongles en apparaten dat met een eigen protocol werkt, SmartThings. Dat zijn onder andere slimme koelkasten en wasmachines, maar ook stekkers waarmee apparaten op een timer kunnen worden gezet.
 

Hub

Om al die apparaten met elkaar te laten samenwerken was altijd een hub nodig, die 100 dollar kostte. Dat hoeft niet meer als je een Samsung smart-tv hebt, want alle SUHD-tv's van het bedrijf worden in de loop van 2016 geüpgrade.
 

Extra functies

Omdat de hub in televisies komt, is het ook mogelijk bepaalde apparaten extra features te geven. Zo kun je een deurbel of camera koppelen waardoor je berichten op je scherm te zien krijgt, of mee kunt kijken met wie er voor de deur staat.
 

CES

Samsung laat de integratie zien tijdens de CES-beurs zien. Het bedrijf nam de 'SmartThings'-technologie in 2014 over, en liet daar vorig jaar al een voorproefje van zien.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Samsung, Domotica, Iot, Ces, smartthings, samsung smartthings