abonneren

Samsung-laptop met brandstofcel getoond

Samsung heeft een concreet product getoond dat gebruik maakt van brandstofcellen voor de energievoorziening. Dankzij de brandstofcellen kan de Q35 ultraportable notebook langer mee conventionele accu's: één hele maand, bij acht uur per dag gebruik.De gebruikte techniek is DMFC (Direct Methanol Fuel Cell) en is verwerkt in de laptopdock. De brandstofcel heeft een densiteit van 650 Wh per liter en kan in totaal 1200 Wh aan energie opslaan.
Concurrenten hebben bij hun brandstofceltechniek vaak last van hoog geluidsniveau; Samsung heeft de geluidsproductie inmiddels zover terug weten te dringen dat het systeem niet veel luidruchtiger is dan een normale laptop. Of en wanneer de laptop beschikbaar komt is niet bekend.

DailyTech

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord