abonneren

‘Samsung komt ook met Galaxy S5 Zoom en S5 Mini’

Samsung’s nieuwste smartphone, de Galaxy S5, is nog niet eens officieel aangekondigd of de geruchten over zijn mogelijke opvolgers steken alweer hun kop op. Volgens Sammobile komen dit voorjaar ook de Galaxy S5 Zoom en de S5 Mini uit.

Nieuwssite Sammobile baseert zich op een anonieme bron, die meldt dat de S5 Mini in juni onthuld gaat worden en de S5 Zoom al in mei van dit jaar. Naar verluidt ligt de ‘originele’ Galaxy S5 in april in de winkels. Ook bij de Galaxy S4 werden aanverwachte smartphones uitgebracht, al ging het toen om de S4 Zoom en de S4 Active, waarvan de één een betere camera heeft en de andere water- en stofbestendig is.

De komst van een Galaxy S5 Active is dus (nog) niet bevestigd, maar volgens Sammobile komt er wel een S5 Mini. Samsung maakte eerder ook al de S III Mini en de S4 Mini, compactere varianten van reeds bestaande Galaxy-toestellen.

Specificaties Galaxy S5

Sammobile noemt daarnaast ook alvast wat specificaties van de nog niet aangekondigde Galaxy S5. Zo zou het toestel uitkomen in twee varianten, één met een plastic behuizing en de ander met een metalen jasje. De twee beschikken ook over verschillende processoren: de Exynos 6-chip van Samsung en de Snapdragon 805. Het toestel krijgt vermoedelijk ook een amoled-beeldscherm van 5,25-inch groot en met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het toestel zou draaien op Android 4.4 KitKat en beschikken over een 16 megapixel-camera. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: