abonneren

Samsung komt met 'refurbished'-programma voor tweedehands telefoons

Samsung komt met een programma tweedehands toestellen te kopen. Het bedrijf wil high-end-telefoons van gebruikers kopen, om ze op te knappen en weer door te verkopen.
Dat schrijft persbureau Reuters vandaag. Er is nog veel onbekend over de details van het programma, maar Samsung is in ieder geval van plan om vanaf volgend jaar de refurbished telefoons te verkopen.

Oud contract, nieuwe telefoon

Het gaat daarbij om telefoons van klanten met een contract waarbij zij ieder jaar een nieuwe telefoon ontvangen. De oude telefoons gaan dan naar Samsung, en worden daar opgeknapt en weer doorverkocht. Zulke abonnementen zijn nu wel in Amerika beschikbaar, maar niet in Nederland.

Europa

Voorlopig is het programma alleen bedoeld voor Amerikaanse en Koreaanse gebruikers, maar het moet later ook in andere landen beschikbaar worden. Er zijn nog veel vragen rondom het programma, zoals de prijzen van de tweedehands toestellen of hoe goed onderhouden die moeten zijn, maar volgens Reuters komt Samsung later dit jaar met meer details over het programma.

Updates

Andere fabrikanten zoals Apple hebben op dit moment al een refurbished-programma waarmee je goedkoop tweedehands telefoons, tablets of laptops kunt kopen. Met Samsung komt daar echter wel bij kijken dat het bedrijf vaak niet erg goed is in het onderhouden van oude apparaten. Het is dan ook maar de vraag hoe lang je nog kunt doen met een toestel dat op het moment van aankoop al anderhalf jaar oud is. Updates voor Android worden vaak niet meer aan zulke oude modellen gegeven.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Samsung, Refurbished

Laatste reactie