abonneren

Samsung komt met Chromebook 2

Samsung komt met een nieuwe Chromebook op de markt, die heel verrassend de Chromebook 2 is genoemd. De nieuwe modellen zijn beschikbaar in 11,6 en 13,3 inch. Het 13 inch model komt met een Full HD scherm en beiden beschikken over een octacore processor.

De Chromebook 2 zou een snellere performance hebben dan zijn voorganger, een langere accuduur en is minder zwaar. Het 13,3 inch model is daarnaast uitgerust met een Full HD (1920x1080) scherm.

Snel aan de slag

Met de Samsung Chromebook 2 hoef je niet meer eindeloos te wachten voor dat je aan de slag kunt: volgens Samsung kun je in minder dan een seconde aan het werk. Als je hem opnieuw op wilt starten zou dat in minder dan 10 seconden moeten gebeuren. Beide modellen beschikken over een Exynos 5 Octa processor die daarvoor moet zorgen.

Full HD

De 13,3 inch Chromebook 2 biedt een Full HD (1920x1080) display met een helderheid van 250nit. De laptop bevat daarnaast 2 speakers van 2W met ruisonderdrukkende array-microfoon. En voor iedereen die nog naar een Whatsapp-vervanger zoeken: de Chromebook 2 is geoptimaliseerd voor Google+ Hangouts messaging en videocalls. Verder geeft Samsung een accuduur aan van 8,5 uur. 

In de klas

De laptops hebben een body van iets meer dan anderhalve centimeter en met zo’n 1200 gram is het 11,6 inchmodel makkelijk te vervoeren. Samsumg mikt met deze laptops voor gebruik in het onderwijs. Met de web-based management console – voor scholen beschikbaar met Google support voor € 30,- per device – kunnen de Samsung Chromebooks centraal worden beheerd, wat het mogelijk maakt om meerdere laptops in een klas of de hele school te configureren.

In april

De Chromebook 2 van Samsung is halverwege april beschikbaar. De 11,6 inch Chromebook 2 verschijnt in zwart en wit voor een verkoopadviesprijs van € 329,-, incl. BTW. De 13,3inch Chromebook wordt geleverd in de kleur Luminous Titan Gray voor een verkoopadviesprijs van € 399,-, incl. BTW.

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie