abonneren

Samsung introduceert nieuw PCM geheugen in smartphones

Samsung verwacht later dit jaar een nieuw soort geheugen in smartphones te gebruiken waardoor de batterijduur met maar liefst 20% kan worden verlengt.
Dit zogenaamde Phase Change Memory (PCM) zal volgens Samsung op termijn het flashgeheugen in veel elektronica vervangen.

Volgens een artikel op BBC news wordt dit geheugen gemaakt van Phase Change materiaal dat door plaatselijke verhitting informatie wist of opslaat. De verhitting zorgt ervoor dat het materaal schakelt tussen de twee toestanden die een binaire 1 of 0 weergeven.

Volgens Samsung is het PCM-geheugen maximaal 10 keer zo snel als het huidige flashgeheugen. In de praktijk zal het gemiddeld drie keer zo snel zijn. Samsung zegt het pcm-geheugen in 512 megabit chips te gaan maken. De chips zullen compatibel zijn met bestaande flash-chips zodat ze eenvoudig bestaande flash-toepassingen kunnen vervangen.

Er zijn veel bedrijven bezig met de ontwikkeling van PCM-geheugen. Samsung zal naar verwachting de eerste zijn die het in kant en klare chips zal leveren, naar verwachting nog dit jaar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: