abonneren

Samsung introduceert 15-megapixel compactcamera

Wanneer is genoeg ook echt genoeg? Samsung komt met de NV100HD, een compactcamera met een sensor van maar liefst 14.7 megapixel. Indrukwekkend, maar ook overbodig. Gelukkig biedt de camera meer, zoals een groothoeklens en 720p videoopnames met beeldstabilisatie.Hoewel een sensor van 15 megapixel geweldig klinkt, is een dergelijk hoge resolutie in de praktijk vaak juist nadelen voor een compactcamera. Veel belangrijker dan het aantal pixels is namelijk de sensorgrootte, en die is bij compactcamera's al jarenlang zo goed als ongewijzigd.
Hoe meer pixels er dan op de sensor aanwezig zijn, hoe groter de kans op ruis. Of Samsung's NV100HD hier niet ten prooi aan valt, zal de praktijk nog uit moeten wijzen.

De NV100HD heeft wel een aantal interessante features. De 28mm groothoeklens maakt binnenshuis fotograferen van mensen een stuk prettiger, het opnemen van 720p videomateriaal zal ook veel mensen aanspreken en uiteraard zijn alle bekende snufjes als optische beeldstabilisatie, gezichtsherkenning en glimlachherkenning standaard aanwezig.

Ook de moeite van het vermelden waard is het lcd-scherm van de camera, dat een diagonaal van 3-inch heeft en maar liefst 460.000 pixels weergeeft. Het controleren op onscherpte zou dus een fluitje van een cent moeten zijn.

Dpreview

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: