abonneren

Samsung e-reader: wifi toegang tot Selexyz boekaanbod

Eind juni komt hij in Nederland op de markt: de E60 van Samsung. Met deze e-reader is het mogelijk om draadloos e-books uit de Selexyz online te downloaden - tussenkomst van een pc is niet nodig.De Samsung E60 reader (met 6" scherm) ligt prettig in de hand en is uitgevoerd in hetzelfde roomwit dat we ook kennen van de netbooks van Samsung.
Ook zit er een - bescheiden - speakerrand aan de onderkant. (stereo, 0.3 + 0.3 Watt), waardoor voor het luisteren naar muziek geen koptelefoon nodig is. Uiteraard zit er wel een aansluiting voor een headset op.

De het scherm is dankzij het gebruik van e-ink goed leesbaar. Bediening gaat via diverse navigatietoetsen een tablet-stylus pen. Vinger bediening zoals we steeds meer gewend raken bij aanraakschermen is er niet bij.

Grote kracht van dit apparaat is, in vergelijking veel andere readers, wifi. Om boeken te kunnen downloaden bij Selexyz moet wel eerst een digitale id worden aangemaakt - allemaal in het kader van DRM. Gelukkig zijn er ook genoeg gratis boeken te vinden, die u, nadat u de reader aan de pc gehangen heeft, via de verkenner kunt sleuren en pleuren (drag and drop).

Ondersteunde formaten zijn ePub, TXT en PDF. Uiteraard kunt u ook aantekeningen maken en zit er een agendafunctie op. Als extra is de E60 uitgerust met een woordenboek Engels-Nederlands. Kent u in een Engelse tekst een bepaald woord niet, dan is er op klikken met het pennetje voldoende om de vertaling tevoorschijn te halen.

Met zijn prijs van 329 euro zit de E60 aan de bovenkant van de markt. Jammer dat er voor dat geld niet een beschermhoesje bij gedaan is, maar dit terzijde.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord