abonneren

Samsung doet mee met Windows Phone 7

Samsung heeft officieel aangekondigd Microsofts nieuwe mobiele besturingssysteem voor telefoons te gaan gebruiken. Samsung noemt de lancering van Windows Phone 7 een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de eigen mobiele producten.Samsung en Microsoft werken al tientallen jaren samen. Windows Mobile wordt op veel van Samsungs toestellen gebruikt.
Hoewel Android momenteel de voorkeur heeft, zal Samsung Microsoft niet laten vallen. Op Windows Phone 7 gebaseerde telefoons van Samsung zullen een belangrijke rol spelen bij het versterken van Samsungs marktpositie op het gebied van smartphones. Samsung zal daarbij verschillende platformen blijven ondersteunen.

Wat voor Samsung een kwestie is van het toewijzen van de nodige mensen aan een nieuw platform, is voor Microsoft veel belangrijker. Voor Microsoft is de lancering van Window Phone 7 "erop of eronder". Het vorige mobiele platform van Microsoft deed het aanvankelijk prima, maar verkoop hiervan is ingestort als gevolg van het succes van de iPhone en Android. Microsoft heeft een snelle afweerpoging gedaan met het uitbrengen van de Kin-smartphone. Deze werd echter nauwelijks verkocht en is snel weer van de markt gehaald.

Nu is het wachten op de officiële lancering van Windows Phone 7. Geruchten over de introductiedatum doen frequent de ronde. Zo wordt er gesproken over 11 oktober, 21 oktober of 8 november.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: