abonneren

Samsung brengt gebogen 'Edge'-variant uit van Galaxy S6

De Samsung Galaxy S6, de opvolger van de vlaggenschiptelefoon van het bedrijf, komt ook met een gebogen scherm uit. Zo'n scherm heeft de Galaxy Note Edge ook, die we toevallig al op de IFA in Berlijn zagen. Daarbij valt de zijkant van het scherm over de rand van de telefoon heen.
Dat meldt Sammobile, een website die zich bezighoudt met nieuws over het Zuid-Koreaanse bedrijf. Dat is doorgaans goed ingelicht en heeft al eerder de specificaties over de Galaxy S6 bekend gemaakt.

S6 Edge

De gebogen telefoon moet de Galaxy S6 Edge gaan heten. Niet alleen nieuwe Galaxy's krijgen de gebogen rand - bij de Note 4 Edge gebeurde dat bij een klein aantal toestellen.

Apart, maar gedurfd

De Galaxy Note 4 Edge was één van de opvallendste telefoons die we op de IFA-beurs in Berlijn zagen. Het toestel heeft een gebogen rand waarop bijvoorbeeld notificaties kunnen worden getoond. Het was een apart toestel waarvan we nog steeds niet zeer weten of het een nuttige toevoeging is, maar het is in ieder geval uniek en gedurfd.


Specificaties

De Galaxy S6 krijg een qhd-scherm van 2560 x 1440 pixels, met hoogstwaarschijnlijk dezelfde maat scherm als de S5 (5,5"). Het lijkt logisch dat ook de S6 Edge dezelfde soort specificaties gaat krijgen.

Samsung wil de Galaxy S6 in de lente van 2015 op de markt brengen, maar het is niet duidelijk wanneer dat precies is.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Note 4, galaxy note 4 edge, samsung galaxy s6. samsung galaxy s6 edge